Hozzávalók
- fél kg (gyermelyi) kagylótészta
- fél kg ricotta
- kb 20 db bébiparadicsom (koktélparadicsom)
- 4 gerezd fokhagyma
- 6-800 gr spenót (általában fagyasztott szokott lenni a boltokban)
- 200 gr parmezán sat
- só, bors
Elkészítési idő
- kb 25-30 perc
Elkészítés
Főzzük ki a tésztát, de miután beletettük a tésztát, egy bögre vizet forrás közben merítsünk ki belőle, később szükség lesz rá, enélkül száraz lesz a végeredmény.
A mikróban olvasszuk ki a spenótot, hogyha fagyasztott (néha közben keverjük meg, nehogy a közepe fagyott maradjon).
A fokhagymát fokhagymanyomóval préseljük össze, és keverjük össze a ricottával egy tányérban, szórjuk meg sóval, borssal, és adjuk hozzá a bögre vizet (1-1,5-2 dl, érzésre).
A ricottát öntsük rá a leszűrt tésztára, majd keverjük össze alaposan. Ezután adjuk hozzá a spenótot, a paradicsomot, és a parmezán sajtot. Keverjük össze az egészet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése