2016. december 20., kedd

Spenótos, fokhagymás, ricottás tészta paradicsommal




Hozzávalók
  • fél kg (gyermelyi) kagylótészta
  • fél kg ricotta
  • kb 20 db bébiparadicsom (koktélparadicsom)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6-800 gr spenót (általában fagyasztott szokott lenni a boltokban)
  • 200 gr parmezán sat
  • só, bors


Elkészítési idő
  • kb 25-30 perc


Elkészítés

Az előkészületek során mossuk meg a koktélparadicsomokat, kockázzuk fel őket, pucoljuk meg a 4 gerezd fokhagymát, és reszeljük le a parmezán sajtot.
Főzzük ki a tésztát, de miután beletettük a tésztát, egy bögre vizet forrás közben merítsünk ki belőle, később szükség lesz rá, enélkül száraz lesz a végeredmény.

A mikróban olvasszuk ki a spenótot, hogyha fagyasztott (néha közben keverjük meg, nehogy a közepe fagyott maradjon).

A fokhagymát fokhagymanyomóval préseljük össze, és keverjük össze a ricottával egy tányérban, szórjuk meg sóval, borssal, és adjuk hozzá a bögre vizet (1-1,5-2 dl, érzésre).

A ricottát öntsük rá a leszűrt tésztára, majd keverjük össze alaposan. Ezután adjuk hozzá a spenótot, a paradicsomot, és a parmezán sajtot. Keverjük össze az egészet.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése