Elkészítési idő: ~30 perc (előkészületekkel együtt)
Hozzávalók 2-3 adaghoz:- 400-500 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 210 g tejföl
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál búzaliszt
- petrezselyemzöld, só, víz
- kisütéshez: olaj - köret: nokedli
Készüljünk elő! A tejfölbe csomómentesen keverjük el a lisztet. A vöröshagymát vágjuk apróra, a gombát pedig szeleteljük fel.A hagymát pirítsuk meg olajon, majd öntsük rá a gombát, szórjuk rá a paprikát, egy teáskanálnyi petrezselyemzöldet, öntsünk rá kb fél deci vizet, hogy ne égjen le, és kevergessük folyamatosan.
Ha úgy érezzük, hogy le fog égni, ne ijedjünk meg, csak kevergessük, mert a gomba nagyon sok vizet enged viszonylag hamar, így ha több vizet öntünk rá, akkor nagyon vizes lesz a végeredmény!
Folyamatosan kevergessük, amíg a gomba meg nem puhul!
Amikor a gomba már megpuhult, öntsük rá a tejfölt.
Folyamatosan kevergessük, amíg a gomba meg nem puhul!
Amikor a gomba már megpuhult, öntsük rá a tejfölt.
A tejfölt alaposan keverjük össze a gombával. Ha készen van, 1-2 percig kevergessük, és hagyjuk összeérni az ízeket. Köretnek készítsünk nokedlit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése