2016. október 7., péntek

Monte Cristo szendvics


A Monte Cristo szendvicset általában reggeli kajának sorolják be, én nekem simán belefér otthon egy főétkezésbe, már 3-tól jól szoktam lakni, és nem egy bonyolult művelet elkészíteni :) Eredeti formájában porcukorral és lekvárral kéne tálalni, de nekem natúran, a sós formában annyira ízlett, hogy én nem lekvárral tálalom :)




Elkészítési idő előkészülettel együtt: max 20 perc
Hozzávalók 6 db szendvicshez:
  • 12 szelet toast kenyér
  • kb 1 dl mustár
  • kb 1 dl majonéz
  • 4 db M-es tojás
  • kb 10 dkg sonka (vagy 6 szelet)
  • 6 darab lapkasajt
  • só (opcionális: oregánó, bazsalikom, petrezselyem)
  • néhány evőkanálnyi olaj

A szendvics egyik oldalát mustárral, a másikat majonézzel kenjük meg. Az egyik oldalra tegyünk egy szelet sonkát, és egy lapkasajtot, majd borítsuk össze a szendvicset. (Ha kicsit töményebbet szeretnél, rakj bele 2 szelet sonkát, és közé tedd a sajtot).

Mustár, majonéz, sonka, sajt
Verjük fel a tojásokat, és tegyünk bele ízlés szerint fűszereket. (Én 5 tojásból csináltam, ami megmaradt, azt elkészítettem bundáskenyérnek).



Kezdjük el melegíteni az olajat. A szendvicset mártsuk bele a felvert tojásba, majd fordítsuk meg, hogy mindenhol fedje a tojás. Azért, hogy ne csússzon majd szét a szendvics, amikor berakom a serpenyőbe, én néhány mp-ig élére állítva sütöm (legalább 2 élén), hogy összeérjen a tojásbunda, így forgatásnál egyben marad a szendvics. Süssük meg mindkét oldalát.

A photo posted by Eva Simonyi (@evasimonyi) on



Jóétvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése