A Monte Cristo szendvicset általában reggeli kajának sorolják be, én nekem simán belefér otthon egy főétkezésbe, már 3-tól jól szoktam lakni, és nem egy bonyolult művelet elkészíteni :) Eredeti formájában porcukorral és lekvárral kéne tálalni, de nekem natúran, a sós formában annyira ízlett, hogy én nem lekvárral tálalom :)
Elkészítési idő előkészülettel együtt: max 20 perc
Hozzávalók 6 db szendvicshez:
- 12 szelet toast kenyér
- kb 1 dl mustár
- kb 1 dl majonéz
- 4 db M-es tojás
- kb 10 dkg sonka (vagy 6 szelet)
- 6 darab lapkasajt
- só (opcionális: oregánó, bazsalikom, petrezselyem)
- néhány evőkanálnyi olaj
A szendvics egyik oldalát mustárral, a másikat majonézzel kenjük meg. Az egyik oldalra tegyünk egy szelet sonkát, és egy lapkasajtot, majd borítsuk össze a szendvicset. (Ha kicsit töményebbet szeretnél, rakj bele 2 szelet sonkát, és közé tedd a sajtot).
![]() |
Mustár, majonéz, sonka, sajt |
Verjük fel a tojásokat, és tegyünk bele ízlés szerint fűszereket. (Én 5 tojásból csináltam, ami megmaradt, azt elkészítettem bundáskenyérnek).
Kezdjük el melegíteni az olajat. A szendvicset mártsuk bele a felvert tojásba, majd fordítsuk meg, hogy mindenhol fedje a tojás. Azért, hogy ne csússzon majd szét a szendvics, amikor berakom a serpenyőbe, én néhány mp-ig élére állítva sütöm (legalább 2 élén), hogy összeérjen a tojásbunda, így forgatásnál egyben marad a szendvics. Süssük meg mindkét oldalát.
Jóétvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése