2016. szeptember 13., kedd

Mac n cheese


Bár itthon nem túl elterjedt, Amerikában azonban az egyik legközkedveltebb étel, mivel elég egyszerű az elkészítése, és borzasztó finom. Kipróbáltam a serpenyőben is megalkotható verzióját, nem csalódtam! Próbáljátok ki, remélem nektek is ízlik majd :)


Elkészítési idő:
  • ~25-30 perc
Hozzávalók (2 főre):
  • 300 g szarvacska tészta
  • 2-3 evőkanálnyi vaj
  • 1,5 bögrényi cheddar sajt
  • 1,5 bögrényi trappista sajt
  • kb 60-80 ml főzőtejszín (12%-os)
  • metélőhagyma
  • kifőzéshez: víz (kb 0,5 l)




Fontos: előre reszeljük le a sajtot és készítsük elő a vizet, mert a tészta állandó kavarást igényel, hogy ne égjen le, mivel kevés vízben főzzük.


1 nagy evőkanálnyi vajat tegyünk fel közepes lángon felolvadni, majd öntsük rá a tésztát. Kezdjük el kevergetni, majd miután felszívta a vajat, öntsünk rá vizet (nem kell egyszerre az egészet, lehet folyamatosan, főzés közben, és nem is muszáj mind a fél litert ráönteni, ezt látjuk menet közben, csak figyeljünk rá, hogy le ne égjen!).
Miután a tészta teljesen megfőtt (meg kell kóstolni), szórjuk rá a sajtot, majd keverjük össze, szépen rá fog olvadni. Miután ráolvadt a sajt, öntsük rá a tejszínt is, adjunk hozzá még egy kis vajat (kb egy kiskanálnyit), majd keverjük össze az egészet.




Miután kiszedtük a tányérünkba, szórjunk apróra vágott metélőhagymát a tetejére, amitől nem csak gusztusosabb lesz, de meglepően sokat dob az ízén is.

Eva Simonyi (@evasimonyi) által közzétett fénykép,




Jóétvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése