A quesadillát sokkal könnyebb elkészíteni, mint ahogyan eleinte gondoltam volna. Az elmúlt héten két alkalommal is csináltam két különböző fajtájú quesadillát, lilahagymás- barbeque-s -csirkéset, és sonka- gomba- kukoricásat.
Próbáljátok ki, remélem nektek is ízlik majd :)
Elkészítési idő:
- ~25-30 perc (előkészületekkel együtt)
Hozzávalók a lilahagymás- barbeque-s -csirkés quesadillához (6 darabhoz):
- 6 darab tortilla
- 0,5 kg csirke
- 30 dkg trappista sajt
- 1,5 dl BBQ szósz
- 2 kis fej lilahagyma
- kisütéshez: olaj
Előre reszeljük le a sajtot, vágjuk fel a csirkét és a lilahagymát.
A csirkét olajon süssük meg serpenyőben, majd öntsük rá a BBQ szószt, és adjuk hozzá az összevágott lilahagymát. Ha jól összekevertük, szedjük ki egy tálba. Ezután vagy vegyünk elő egy másik serpenyőt, vagy mossuk el, amiben eddig főztünk.
![]() |
BBQ-s lilahagymás csirke |
Tegyünk fel egy kis olajat, majd tegyük fel a tortillalapot. A tortilla egyik felére szórjunk reszelt sajtot, kanalazzunk rá a bbq-s csirkéből, majd szórjunk rá ismét sajtot. Ezután hajtsuk rá a másik felét és süssük közepes lángon kb fél percig, majd fordítsuk meg, szintén fél percre.
A másik verzió a sonka-gomba-kukorica quesadilla volt.
Hozzávalók (6 darabhoz):
- 6 darabos tortilla
- 15 dkg sonka
- 30 dkg trappista sajt
- 1 kisebb kozerv kukorica
- 10 db csiperkegomba
- kisütéshez: olaj
Kb egy fél pohár vízben puhítsuk meg serpenyőben a kukoricát és a gombát, majd szedjük ki, a maradék vizet pedig öntsük le a serpenyőből. Egy kis olajra tegyük fel a tortillát, szórjunk a tortilla egyik felére sajtot, tegyünk rá néhány szelet gombát és 2-3 kiskanálnyi kukoricát, erre 1-2 szelet sonkát, majd ismét sajtot. Ezután hajtsuk össze a tortillát, és az előbb leírt módon süssük meg mindkét oldalát.
Végtelenül egyszerű és gyors az elkészítése, a végeredmény pedig isteni!
Jóétvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése