2016. szeptember 28., szerda

Quesadilla - egyszerűen

A quesadillát sokkal könnyebb elkészíteni, mint ahogyan eleinte gondoltam volna. Az elmúlt héten két alkalommal is csináltam két különböző fajtájú quesadillát, lilahagymás- barbeque-s -csirkéset, és sonka- gomba- kukoricásat.
Próbáljátok ki, remélem nektek is ízlik majd :)


Elkészítési idő:
  • ~25-30 perc (előkészületekkel együtt)
Hozzávalók a lilahagymás- barbeque-s -csirkés quesadillához (6 darabhoz):
  • 6 darab tortilla
  • 0,5 kg csirke
  • 30 dkg trappista sajt
  • 1,5 dl BBQ szósz
  • 2 kis fej lilahagyma
  • kisütéshez: olaj


Előre reszeljük le a sajtot, vágjuk fel a csirkét és a lilahagymát.
A csirkét olajon süssük meg serpenyőben, majd öntsük rá a BBQ szószt, és adjuk hozzá az összevágott lilahagymát. Ha jól összekevertük, szedjük ki egy tálba. Ezután vagy vegyünk elő egy másik serpenyőt, vagy mossuk el, amiben eddig főztünk.


BBQ-s lilahagymás csirke


Tegyünk fel egy kis olajat, majd tegyük fel a tortillalapot. A tortilla egyik felére szórjunk reszelt sajtot, kanalazzunk rá a bbq-s csirkéből, majd szórjunk rá ismét sajtot. Ezután hajtsuk rá a másik felét és süssük közepes lángon kb fél percig, majd fordítsuk meg, szintén fél percre.



A másik verzió a sonka-gomba-kukorica quesadilla volt. Hozzávalók (6 darabhoz):
  • 6 darabos tortilla
  • 15 dkg sonka
  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 kisebb kozerv kukorica
  • 10 db csiperkegomba
  • kisütéshez: olaj


Kb egy fél pohár vízben puhítsuk meg serpenyőben a kukoricát és a gombát, majd szedjük ki, a maradék vizet pedig öntsük le a serpenyőből. Egy kis olajra tegyük fel a tortillát, szórjunk a tortilla egyik felére sajtot, tegyünk rá néhány szelet gombát és 2-3 kiskanálnyi kukoricát, erre 1-2 szelet sonkát, majd ismét sajtot. Ezután hajtsuk össze a tortillát, és az előbb leírt módon süssük meg mindkét oldalát.


Végtelenül egyszerű és gyors az elkészítése, a végeredmény pedig isteni!



Jóétvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése